torstai 11. lokakuuta 2012

Pinaattiletut ja pinaattipihvit


Olen taas hiukan jälkijunassa näiden postauksieni kanssa, nimittäin tässä tuleepi Heinolassa viime viikonloppuna nautittu pinaatintäyteinen ruokalaji. Pinaatit äiskän kasvimaalta :)

Pinaattiletut
 
normaali lettutaikina:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
50g voita sulatettuna

100 g tuoretta pinaattia
nippu ruohosipulia

Sotke taikinan ainesosat yhteen, silppua pinaatti ja ruohosipuli ja sekoita taikinaan.
Anna turvota jääkaapissa hetki.

Paista letut normaaliin tapaan paistinpannulla.

 

Pinaattipihvit

600 g jauhelihaa
100 g tuoretta pinaattia
2 sipulia
1 kananmuna
mustapippuria ja suolaa

Kuori ja pilko sipuli. Silppua pinaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään, vaivaa hyvin.
Pyörittele taikinasta tiiviitä palloja ja liiskaa ne pihveiksi uunipellille (kannattaa tehdä melko suuria ja ohuita).
Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min.




Olen nykyään niin väsynyt pitkistä työpäivistä, jolloin karppaaminenkin on hankalaa, joten päätin taas vähän hellittää. Tästä lähtien aion ottaa evääksi kouluun ja töihin ihan mitä huvittaa - hedelmiä, pähkinöitä, tuoremehua, jogurttia... ja ehkä jopa leipääkin jos siltä tuntuu. Ja salmiakkia, koska sitä tekee aina mieli! Pitkinä päivinä pitää aina olla jotain pientä hätävaraa mukana, ettei ala heikottaa.

Sitäpaitsi eilen ostin ison pussillisen irtokarkkeja. Ja vanukkaan. Pääruoaksi söin lihapiirakan.
Katsotaan nyt, miten alan tästä taas läskistyä.

2 kommenttia:

J-B-B kirjoitti...

uuu... meinasin kokeilla tätä settiä Karppaan juuri tällä hetkellä ja mietin voisikohan vetää riskillä ja pistää vehnäjauhojen sijaan ruisjauhoja.

essim kirjoitti...

Voishan sitä kokeilla. Tai sitten hippuhiilari-jauhoseosta.

Rahkaletut on kans yks hyvä vaihtoehto, ja hiilareitakin on huomattavasti vähemmän:

1 prk rahkaa
3 kananmunaa
3 rkl mantelijauhoja
1 rkl psylliumia
makeutusainetta
paistamiseen voita

Tähän vain lisää sen pinaatin ja paistelee hiljalleen pannulla :)