perjantai 11. tammikuuta 2013

Revitty possu


Uusi suosikkiruoka on nyt koettu, nimittäin pulled pork, suomalaisittain kai revitty possu.
Ideana on kypsentää possun kassleria, eli rasvaista niskaosaa pitkään ja mureaksi. Itse päädyin paistamaan lihan n. 110 asteisessa uunissa, marinoituani sen ensin yön kuivamarinadissa. Siellä se köllötteli 95-asteiseksi koko työpäiväni ajan, eli n. 7 tuntia :D (taisi olla 1 ½ kg pala), ja sitten vielä jäähtyi jälkilämmöissä tunnin verran. Lopuksi liha sörkitään haarukalla rikki, ns. revitään, ja maustetaan vielä bbq-kastikkeella.

Sopis varmaan mahtavasti pitaleivän väliin tai patongin päälle, mutta me tylsät karppaajat laitettiin lisukkeeksi vain punakaalicoleslawia, valkohomejuustoa ja kurkkua. Ja sitten vielä pitkin iltaa käytiin salaa popsimassa pikku possu rukkaa suoraan jääkaapista.


3 kommenttia:

Niina kirjoitti...

"Revitty possu" on kyllä hyvää! En ollut ennen tuollaisesta kuullutkaan, kunnes anoppi kesällä väänsi tuota useaankin otteeseen kuin asustelimme saman katon alla. Nami nam. :D

Uutistoimisto Anselmi kirjoitti...

Mun mies pissis hunajaa jos meidän taloudessa tällaista näkyis, mutta kun en itse syö lihaa, niin luulen, että ei ihan motivaatio riitä noin pitkään valmistusprosessiiN :D!

essim kirjoitti...

Pitkää valmistusprosessia kompensoi ainakin helppo ohje ja halpa hinta. Mikäs siinä odotellessa. Ehkä tää on hyvää just siks että sitä joutuu nälissään odottelemaan :D